dimarts, 15 de desembre del 2015

PICASA









Picasa és una eina gratuita proporcionada per google amb la funció d'organitzar, ajustar i aplicar diferents efectes a les imatges que vulguis. 

dimarts, 17 de novembre del 2015

GIMP


GIMP serveix per processar gràfics i fotografies digitals. Els usos típics inclouen la creació de gràfics i logotips, el canvi de mida i retallat de fotografies, el canvi de colors, la combinació d'imatges usant capes, l'eliminació d'elements no desitjats de les imatges i la conversió entre diferents formats d'imatges. També es pot utilitzar el GIMP per crear imatges animades senzilles.

Caracteristiques del programa:


· Es multiplataforma, es a dir, es pot fer servir a diversos tipus de sistemas operatius tipus: Windows, Mac Linux...

·Pots crear diferents capes a les quals superposar imatges.

·Te una interfaz bastant amplia amb un menú amb moltes eines a la nostra disposició

Altres programes similars:

·Photoshop

·Paint


 
 Lloc de descarrega:http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP



Antonium:

  Creant l'atomium, hem treballat colors, degradats, figures i els textos.
  Aquesta es la imatge inicial. Primer hem agafat una fotografía real d'una estructura.
 
1- Hem fet amb l'eina "cercles" a les rodones de la figura, cada cercle te un color i un degradat radial, amb color blanc.

 2- Hem unit les barres a los boles, utilitzant el degradat lineal, amb els dos colors que tenen les boles a les quals s'uneixen
  



dimecres, 28 d’octubre del 2015

INSKAPE

Gràcies a l'ineskape hem pogut fer aquestes figures:

1. Dibuixa una papallona

Dibuixa amb l'eina el·lipse les tres el·lipses que formen el cap i el cos de la papallona. Pinta amb els colors aquestes tres el·lipses. Selecciona l'el·lipse i tria el color de la paleta que tens en la barra de colors, a sota de a finestra.Per fer les ales, dibuixa una el·lipse. Fes dos clics a sobre de l'el·lipse i gira-la amb els agafadors. Situa l'el·lipse més avall. Treu-hi el contorn i pinta-la d'un color. Duplica l'el·lipse. Fes aparèixer els agafadors de gir i desplaça el centre de gir al punt mitjà de totes les el·lipses que formen les ales. Gira aquesta segona el·lipse i canvia'n el color. Repeteix el procés fins a tenir una ala completa. Selecciona totes les el·lipses de l'ala i agrupa-les(Objecte/Agrupa). Fes un duplicat i volta'l verticalment. Desplaça la segona ala fins al seu lloc. Desa la segona ala i canvía el color de les el·lipses:


2. Rectangles





3.Líneas




4. Torre de oreos



5. T




dimecres, 21 d’octubre del 2015

PROJECTE INSKAPE

Descripció:

És un editor de gràfics vectorials , gratuït , lliure i multiplataforma. Té com a objectiu proporcionar als usuaris una eina de codi obert d'elaboració de gràfics en format vectorial escalable. Serverix per dissenyar logotips.
Tots els objectes inclosos en el dibuix pot ser modificats:


-Moure


-Rotar

-Escalar


-Estirar


Els paràmetres de la transformació es pot especificar de manera numèrica a través del diàleg Transformar. Les transformacions poden ajustar els angles , trames , guies i altres objectes dels nodes.

Caracteristiques del programa:


· Es multiplataforma, es a dir, es pot fer servir a diversos tipus de sistemas operatius tipus: Windows, Mac Linux...
·Les linies que dibuixes, no es pixelen, permetint deformarles com vulguis
·Genera arxius de molt baix pes, comparant amb altres programes


Altres programes similars:


·CorelDraw
·GIMP
·Paint






En primer lloc vaig fer el títol del bloc. Per començar vaig agafar l'eina de "Crea i edita objectes de text" i vaig escriure PORTAFOLI DAVID ALMAGRO. Seguit vaig seleccionar una lletra i la vaig baixar un par de píxels amb Alt i fletxa cap a munt i la lletra sugüent al reves, un part de píxels cap a baix amb Alt fletxa cap a baix i així consecutivament. A continuació vaig canviar-li la lletra i li vaig fer un duplicat per fer-li la ombra, puges el nom una mica cap a dalt, li treus el contorn li poses un degradat i li poses 1 punt de difuminat. Seguint aquests pasos, em va quedar el següent:




En segon lloc vaig crear el logo per al bloc. Vaig agafar l'eina de "Dibuixa un traç de cal·ligrafia o de pinzell". Vaig fer una D de David i una A d'Almagro i amb un traç ràpid em va quedar el següent:



Per finalitzar, vaig fer el fons del bloc,per inspirar-me vaig buscar fons d'altres blogers.
Per fer aquest fons, agafes l'eina " Dibuixa corbes Bézier i línies rectes" i repasses el full en un rectangle i el pintes en negre, seguit, amb l'eina "Crea cercles, el·lipses i arcs" comences a fer cercles aleatòriament per tot el fons negre i una vegada creus que les tens totes les pintes cadascuna amb una tonalitat de qualsevol color (en el meu cas he utilitzat el blau).Hauria de quedar el següent:


dimecres, 16 de setembre del 2015

PRESENTACIÓ


Hola Internautes, em dic David Almagro i aquest es el meu blog.

Sóc un alumne de l'institut Ies Pere Ribot de Vilassar de Mar, de la classe 4rt C

M'agrada jugar a basquet, encara que no m'agradaria dedicar-me ha aixó ja que jo vull ser bomber per poder sortir als calendaris perquè a mi salvar a gent me la pela.

Quan acabi l'ESO faré un cicle formatiu de grau mitg, segurament relacionat amb la mecànica o la electricitat.